הטחורים מתחלקים לשני סוגים עיקריים – פנימיים וחיצוניים כאשר לכל מצב מסוים ישנם טיפולים שונים. במאמר הבא נסקור את סוגי הטחורים ואת המצבים הדורשים התערבות כירורגית ישירה.
סוגי טחורים
טחורים פנימיים - הם טחורים המופיעים בדרך כלל עם דימום בהיר ללא כאבים בפי הטבעת. הדם יהיה נוזלי יותר ועלול לכלול גם הפרשות, גירודים קרישי דם. בדרך כלל הטחורים הפנימיים לא גורמים לכאבים, אלה אם מדובר בדרגות מאוד מתקדמות.
טחורים חיצוניים – טחורים מסוג זה רגישים יותר לכאבים ולגירוי כתוצאה מהמיקום שלהם. כל עוד הטחורים החיצוניים לא יוצרים קריש דם הם לא יוצרים יותר מדי בעיות. לעומת זאת במידה ואכן נוצר קריש דם, אזי הטחורים יכאבו מאוד למשך ימים בודדים, אך הנפיחות של הטחורים תעלם רק לאחר מספר שבועות.
באילו מצבים נצטרך לטפל באמצעות ניתוח?
טחורים פנימיים – במידה והטחורים גדלו ומפעילים לחץ משמעותי על הרקמות באזור, אזי ניתוח יהיה יעיל יותר. בנוסף, הניתוח יעזור כאשר הטיפולים השמרניים לא עזרו מספיק להפחתת הנפיחות בטחורים או כאשר החולים לא מסוגלים לעבור טיפולים אחרים בעקבות הכאב באזור.
טחורים חיצוניים – טיפול כירורגי יתבצע בטחורים חיצוניים במידה והמטופל רוצה בכך בעקבות כאב רב שנגרם או בגלל טיפול שמרני שלא צלח. זה יכול להתבטא בקרישי דם בטחורים או במידה והם גדולים – לכאבים עזים, הפרעה בהיגיינה וגירוי חמור בעור. במצבים מסוימים אף לא נצטרך לבצע טיפול שמרני קודם לכן בהתאם להחלטת הרופא המטפל.
איך מתבצע הניתוח?
במידה והמצב הרפואי שלכם עונה על הקריטריונים, עליכם לגשת לרופא כירורגי מומחה לכריתת הטחורים. בניתוח זה נעשה חתך סביב רקמת הטחורים החיצונית ו/או הפנימית ומסירים את כלי הדם הנפוחים. התהליך הכירורגי מרפא ב־95% מהמקרים את המטופל ושיעור הסיבוכים שלו נמוך. זמני ההתאוששות של הניתוח גבוהים יחסית והמטופל יוכל לחזור לשגרה לאחר כשבועיים.
כפי שאמרנו הטיפול הכירורגי מתאים עבור מטופלים שעברו טיפולים שונים ללא הואיל או שמצבם הרפואי דורש מעבר ישיר אל ניתוח להסרת הטחורים עקב גודלם. מדובר בניתוח בטוח ללא ספק, אך עדיף לנסות לטפל בטחורים בדרכים נוספים קודם לכן.