ישנם מקרים בהם הבקע אינו גדול מדי ואינו גורם לתחושת אי נוחות וכאבים, האם גם במקרים הללו דרושה התערבות כירורגית? האם אפשר לחיות עם הבקע בשלום גם מבלי לעשות ניתוח? על זאת במאמר הבא.
האם אפשר לא לבצע ניתוח?
אנשים עם בקע בדופן הבטן מתחלקים לשני סוגים – בקע אסימפטומטי ובקע סימפטומטי.
בקע אסימפטומטי – בקע מסוג כזה בדרך כלל אינו מלווה בכאבים ותחושות אי נוחות, כך שיתכן כי הבקע במצב הנוכחי לא מזיק. יש מספר מחקרים הסוברים כי בבקע אסימפטומטי אין צורך בניתוח, אך מדובר בטיפול תלויי מטופל ויתכן כי הבקע עלול להחמיר עם הזמן.
בקע סימפטומטי – ברוב המקרים כל מי שיש לו בקע סימפטומטי יצטרך לעבור ניתוח לתיקון הבקע כי סיכוי לכליאה עולה. לעומת זאת במצבים קיצונים מסוימים עדיף לא לבצע את הניתוח בכדי לא לסבך את המצב הרפואי של המטופל במקרה בו הוא סובל ממחלות רקע נוספות.
מצבים דחופים לביצוע ניתוח בקע
כפי שראינו במאמרים בנושא, הניתוח הוא קריטי על מנת לסגור את הפרצה שהופיעה בדופן הבטן, בטרם המצב יחריף ויגרום לסיבוכים. במצב בו האיבר שחדר את דופן הבטן נשאר כלוא דרך הבקע, הלחץ של דופן הבטן עלול לגרום לסיבוכים, כמו חסימת מעי ואו נמק.
המצב הזה נחשב מסוכן ביותר והדחיפות לבצע ניתוח לתיקון הבקע גבוהה – משום שללא טיפול כירורגי דחוף, המטופל עלול למות כתוצאה מכך.
ניתוח לתיקון בקע
כפי שמובא במאמר על תיקון בקע, הניתוח לתיקון בקע משתנה בין אופן הופעת הבקע (בקע ראשוני / בקע בצלקת), מקום הבקע, ובהתאם למצב של המטופל – כך שמומלץ להתייעץ עם רופא כירורגי בהתאם למצב האישי שלכם.