ניתוח כיס המרה | סיכונים וסיבוכים

הטכניקה הלפרוסקופית כבשה את העולם לאחר ניתוח כיס המרה הראשון שבוצע בהצלחה בסוף שנות השמונים ובעקבות כך הפכה לטכניקה המקובלת בכל העולם. יש מצבים נדירים, בהם השיטה הלפרוסקופית לא מאפשרת לבצע את הכריתה בבטחה. כגון, הדבקוית רבות בחלל הבטן, דלקת מאוד קשה של כיס המרה או שינוים אנטומים קשים.

אם לא מתאפשר לבצע ניתוח בשיטה הלפרוסקופית כתוצאה מאחד הפרמטרים שהזכרנו, אז הבחירה הנכונה ביותר תהיה לנתח בגישה הפתוחה בכדי למנוע סיבוכים קשים.

סיבוכים אפשריים בניתוח לכריתת כיס המרה

ראשית חשוב להדגיש שהשיטה הלפרוסקופית הוכחה כגישה הטובה ביותר לביצוע ניתוחים במינימום צלקות, זיהומים ודיוק רב יותר בעת הניתוח. עם זאת בניתוח כיס המרה, הנחשב לרגיש במיוחד, עלולות לצוץ בעיות וסיבוכים.

הסיבוכים העיקריים הם פגיעה בצינור המרה, דליפות מרה, דימום ופגיעה במעי, זיהום פצע הניתוחית ובקע בצלקת ניתוחית. כמו כן, יכול להופיע תגובה אלרגית משני לחומרי הרדמה ותהליך ההרדמה בכלל. מנתח מנוסה מודע לכל הסיבוכים האפשריים, ויפעל בהתאם על מנת למנוע אותם.

איך מונעים את הסיבוכים הללו?

ככלל הגישה הלפרוסקופית נחשבת  בטוחה מאוד ויעילה לסוג ניתוח זה, אך בעקבות המקום האנטומי בו נימצא כיס המרה, מדובר בניתוח רגיש במיוחד, לכן  חשוב לבחור ברופא מנתח וצוות רב תחומי מנוסה שיאפשר לבצע את הניתוח על הצד הטוב ביותר.

השכיחות לסיבוכים נמוכה ותלויה במצב החולה, מצב הדלקת בכיס המרה ולאנטומיה של המטופל. כך שאם בחרתם כירורג מקצועי שבקיא בניתוח בלפרוסקופיה, הסיכוי שהניתוח יעבור בהצלחה גבוה במיוחד.

לפרטים נוספים, מוזמנים לפנות אליי בדף צרו קשר על מנת לתאם פגישת יעוץ בהתאם למצבכם הרפואי.

ד"ר אלחנדרו מורנינקס

ד"ר אלחנדרו מורנינקס

ד"ר אלחנדרו מורנינקס הינו רופא, מומחה בכירורגיה כללית, ובוגר השתלמות עמית (Fellowship)  בכירורגיה קולורקטלית.

מאמרים נוספים בתחום זה:

ניתוח כיס המרה בלפרוסקופיה כ"סטנדרט הזהב" לטיפול במחלת אבנים סימפטומטית

כיס המרה הוא חוליה בשרשרת הארוכה של מערכת העיכול. התפקיד שלו הוא לאגור מיץ מרה המגיע מן הכבד, ובמידת הצורך להפריש אותו אל המעיים בכדי לעזור בתהליך עיכול האוכל השומני. אבל מה קורה כשמופיעות אבנים בכיס? האם צריך ניתוח? ומדוע דווקא להשתמש בלפרוסקופיה?

להמשך הקריאה
כיס המרה התוויה לניתוח

ניתוח כיס המרה | התוויה לניתוח

את ניתוח כיס המרה לא מבצעים בכל מצב, רוב המקרים במחלת אבנים בכיס המרה קלים יחסית וניתן לחיות עמה מבלי להזדקק לניתוח. במאמר הבא נראה לפי אילו התוויות, אינדיקציות, נבין אילו חולים זקוקים לטיפול באמצעות ניתוח בכדי למנוע סיבוכים וסיכונים נוספים.

להמשך הקריאה

ליצירת קשר ולפרטים נוספים: