הטכניקה הלפרוסקופית כבשה את העולם לאחר ניתוח כיס המרה הראשון שבוצע בהצלחה בסוף שנות השמונים ובעקבות כך הפכה לטכניקה המקובלת בכל העולם. יש מצבים נדירים, בהם השיטה הלפרוסקופית לא מאפשרת לבצע את הכריתה בבטחה. כגון, הדבקוית רבות בחלל הבטן, דלקת מאוד קשה של כיס המרה או שינוים אנטומים קשים.
אם לא מתאפשר לבצע ניתוח בשיטה הלפרוסקופית כתוצאה מאחד הפרמטרים שהזכרנו, אז הבחירה הנכונה ביותר תהיה לנתח בגישה הפתוחה בכדי למנוע סיבוכים קשים.
סיבוכים אפשריים בניתוח לכריתת כיס המרה
ראשית חשוב להדגיש שהשיטה הלפרוסקופית הוכחה כגישה הטובה ביותר לביצוע ניתוחים במינימום צלקות, זיהומים ודיוק רב יותר בעת הניתוח. עם זאת בניתוח כיס המרה, הנחשב לרגיש במיוחד, עלולות לצוץ בעיות וסיבוכים.
הסיבוכים העיקריים הם פגיעה בצינור המרה, דליפות מרה, דימום ופגיעה במעי, זיהום פצע הניתוחית ובקע בצלקת ניתוחית. כמו כן, יכול להופיע תגובה אלרגית משני לחומרי הרדמה ותהליך ההרדמה בכלל. מנתח מנוסה מודע לכל הסיבוכים האפשריים, ויפעל בהתאם על מנת למנוע אותם.
איך מונעים את הסיבוכים הללו?
ככלל הגישה הלפרוסקופית נחשבת בטוחה מאוד ויעילה לסוג ניתוח זה, אך בעקבות המקום האנטומי בו נימצא כיס המרה, מדובר בניתוח רגיש במיוחד, לכן חשוב לבחור ברופא מנתח וצוות רב תחומי מנוסה שיאפשר לבצע את הניתוח על הצד הטוב ביותר.
השכיחות לסיבוכים נמוכה ותלויה במצב החולה, מצב הדלקת בכיס המרה ולאנטומיה של המטופל. כך שאם בחרתם כירורג מקצועי שבקיא בניתוח בלפרוסקופיה, הסיכוי שהניתוח יעבור בהצלחה גבוה במיוחד.
לפרטים נוספים, מוזמנים לפנות אליי בדף צרו קשר על מנת לתאם פגישת יעוץ בהתאם למצבכם הרפואי.