תחומי מומחיות
ניתוח שד
מהו סרטן השד וכיצד מטפלים בו?
שד הוא איבר זוגי המכיל את בלוטת החלב. ההמלצה היא שכל אישה מעל גיל 25, תחל במעקב לבדיקת שד באופן שגרתי. תדירות המעקב תיקבע בהתאם לגיל ולהיסטוריה האישית והמשפחתית. בשד יכולים להופיע דלקות, גידולים שפירים וגידולים ממאירים (סרטן השד) (פירוט נוסף ניתן למצוא במעקב שד).
סרטן שד:
סרטן שד הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב נשים, לאחר סרטן עור. בעולם המערבי, כ- 12% מהנשים, עלולות לחלות בסרטן שד במהלך חייהן והוא הגורם השני לתמותה עקב סרטן בנשים. מעקב צמוד, כמובן, לא מונע סרטן, אך יכול לגלות את המחלה בשלבים מוקדמים ולשפר תוצאות רפואיות, אסטטיות, וסיכוים לריפוי המחלה.
בדרך כלל, הטיפול הכירורגי בסרטן שד כולל את כריתת הגוש בשד בשוליים בריאים, ולעיתים נדרשת גם כריתת של קשר לימפה ראשון (בלוטת הזקיף) בבית השחי. נציין כי, יש מצבים התחלתיים בסרטן שד, בהם אין צורך בכריתת בלוטת הזקיף, כלומר הטיפול היחיד יהיה כריתת הגוש הסרטני ולאחר מכן טיפול אונקולוגי במידת הצורך.
תפקידה של בלוטת הזקיף הינה לסנן את נוזל הלימפה, המגיע מהשד, ובמקרה של סרטן שד ניתן למצוא תאים סרטניים גם בבלוטת הזקיף.
במהלך הניתוח לכריתת הגוש בשד, במידה ויימצא כי בבלוטת הזקיף תאים סרטניים (באמצעות בדיקה מהירה המתבצעת במהלך הניתוח), ישנם מקרים שצריך להמשיך עם כריתת יתר קשרי לימפה בבית השחי. במידה ולא, הניתוח ייגמר בשלב זה. קיימים מצבים ואינדיקציות בהם נדרשת כריתה מלאה של כל השד. כריתת שד מלאה נקבעת בשיתוף עם המטופלת לפני הניתוח. נציין כי, כיום לא מדובר בתופעה שגרתית.
הטיפול הכירורגי לעיתים יהיה מלווה בטיפול כמוטרפי, קרינתי, הורמונאלי ואו ביולוגי.
גידול שפיר בשד:
קיימים גידולים שפירים מסוגים שונים אשר רובם אינם דורשים כריתה. החלטה לגבי כריתת גוש שפיר תתקבל בהתאם לסוג, גודל והדינאמיקה של הגידול במהלך הזמן.
למי מיועד הניתוח ולאילו מצבים?
יש התוויות שונות לניתוחים בשד. ברוב מהמקרים, צריך יהיה לבצע כריתה חלקית או מלאה של השד, כחלק בלתי נפרד מהטיפול בסרטן השד.
כמו כן, קיימים מקרים ספציפיים נוספים שגם אם לא מתגלה סרטן בשד צריך יהיה לבצע כריתה חלקית, לדוגמה, בגידולים שפירים או בדלקות חוזרות.
מהם היתרונות של הניתוח דרכי?
יש לי ניסיון רב בניתוחים בשד, גם במקרים של סרטן השד או במחלה שפירה. בנוסף אני עובד בשיתוף פעולה מלא עם צוותים אונקולוגים וכירורגיה פלסטית במידת הצורך.
הובאו לפניכם מספר המלצות נבחרות מהאתר DocAdvisor, הפרטים הוצנעו מטעמים רפואיים
איך זה עובד?
פגישת יעוץ
ישנה חשיבות רבה לפגישת ייעוץ, שבמהלכה יימסר למטופל מידע רלוונטי למקרה שלו, אופציות הטיפול העומדות בפניו, המלצות להמשך טיפול במקרה וכן יתבצע תיאום ציפיות. לעיתים המטופל יתבקש לבצע בדיקות נוספות על מנת שניתן יהיה להגיע לאבחנה מדויקת. תוצאות הבדיקות עשויות להשפיע על אופן הטיפול, הצורך בניתוח ושיטת הניתוח.
בחירת המנתח
בחירת המנתח הוא החלק החשוב ביותר ובלתי נפרד בתהליך לקראת הניתוח. מנתח צריך לשדר מקצועיות ואמון בעיני המטופל. ה"כימיה" בין המטופל למטפל משפר תוצאות מכוון שזרם המידע לפני ואחרי הניתוח תלוי במידה רבה בקשר בניהם.
הכנה לקראת הניתוח
לכל ניתוח נדרשת הכנה ספציפית. במסגרת ההכנה יועברו למטופל הנחיות והכנות הנדרשות לקראת הניתוח שלו. על המטופל להקפיד לקיים את כל ההנחיות שניתנו לו, לשאול את כל השאלות ולהגיע לניתוח כשהוא מוכן הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטאלית. בחלק מהמקרים על המטופל יהיה לקיים פגישה מקדימה עם מרדים (טרום ניתוח).
תהליך ההחלמה
על מנת שתהליך ההחלמה יהיה מהיר ומוצלח, המטופל נדרש להיות פעיל בתהליך. בסיום הניתוח המטופל יקבל הנחיות מדויקות ומפורטות. הניתוחים שמתבצעים בשיטה לפרוסקופית, תהליך ההחלמה בדרך כלל הוא מהיר וקל יותר. יחד עם זאת יש לציין כי ההתאוששות מהניתוח תהיה מלווה לרוב ב"אי נוחות" ואו כאבים אשר ניתנים להקלה באמצעות משככי כאבים. כיום, ברוב הניתוחים משתמשים בתפרים נמסים, לכן לא בכל ניתוח נדרש תהליך של הוצאת תפרים.
לאחר הניתוח מראה וצבע הצלקת ישתנו במהלך השנה הראשונה. חשיפה לשמש עלול לגרום גוון שונה מהעור מסביב. לכן, מומלץ להימנע מחשיפה לשמש של הצלקת בשנה הראשונה. ניתן לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי. מומלץ לחזור לפעיליות בסיסית כדוגמת הליכה ופעילות לא מאומצת בבית מייד לאחר הניתוח. לחזרה לפעילות ספורטיבית מאומצת יש להתייעץ עם המנתח.
מאמרים קשורים לניתוח
גושים שפירים בשד | התוויה לניתוח
סרטן שד | שלבים ודרגות שונות של המחלה
סרטן השד | החשיבות בגילוי מוקדם
צרו קשר לתיאום פגישת יעוץ
מוזמנים ליצור איתי קשר באחד מן האמצעים הבאים, על מנת שאבדוק כיצד אוכל לסייע עבורכם