תחומי מומחיות
ניתוח מעי הגס והרקטום
מהו סרטן מעי הגס וכיצד מטפלים בו?
תופעות ומחלות שונות דורשות התערבות כירורגית במעי גס, לדוגמא סרטן מעי גס, פוליפים, מחלות דלקתיות ועוד. שיטות הניתוח יכולות להתבצע הן בשיטה לפרוסקופית והן בשיטה פתוחה. כיום, מרבית הניתוחים מתבצעים בשיטה לפרוסקופית. יחד עם זאת, בחלק מהניתוחים יש צורך בניתוח בשיטה פתוחה, על מנת להגיע לתוצאות הנדרשות.
סרטן מעי גס וחלחולת- סוג סרטן זה הוא אחד ממחלות הסרטן השכיחות ביותר בעולם המערבי. סרטן מעי גס, מתפתח לרוב מגידולים שפירים, הנקראים פוליפים. בדרך כלל, מרגע הופעתו של הפוליפ ועד הפיכתו לסרטן עוברות מספר שנים. יש להדגיש כי לא כל פוליפ הופך להיות סרטני.
ברוב המקרים, סוג סרטן זה מופיע לאחר גיל 50, ללא סימנים או תסמינים מוקדמים, עד לשלב מתקדם של המחלה. במהלך הניתוח, נכרת הגידול בתוספת רקמה בריאה מסביב, לרבות כלי דם המספקים ומנקזים דם לגידול הסרטני וכן קשרי הלימפה באזור.
למי מיועד הניתוח ולאילו מצבים?
ניתוח מעי הגס מיועד לאנשים עם פוליפים שלא ניתן לכרות בקולונוסקופיה, לגידולים ממאירים, לאנשים הסובלים מדלקות חוזרות במעי הגס ודימומים מהמעי עקב סיבות שונות.
ברוב המקרים הניתוח מתבצע בשיטה לפרוסקופית ולכן ההתאוששות מהירה וטובה יותר.
מהם היתרונות של הניתוח דרכי?
יש לי ניסיון רב בניתוחי מעי הגס בשיטה הפתוחה ובשיטה הלפרוסקופית. בנוסף, עברתי תת התמחות (Fellowship) בכירורגיה של הקולון (מעיים) והרקטום. ניסיון זה, מאפשר לי לבחור את הניתוח המתאים ביותר למטופל ולהגיע לתוצאות מצוינות.
הובאו לפניכם מספר המלצות נבחרות מהאתר DocAdvisor, הפרטים הוצנעו מטעמים רפואיים
איך זה עובד?
פגישת יעוץ
ישנה חשיבות רבה לפגישת ייעוץ, שבמהלכה יימסר למטופל מידע רלוונטי למקרה שלו, אופציות הטיפול העומדות בפניו, המלצות להמשך טיפול במקרה וכן יתבצע תיאום ציפיות. לעיתים המטופל יתבקש לבצע בדיקות נוספות על מנת שניתן יהיה להגיע לאבחנה מדויקת. תוצאות הבדיקות עשויות להשפיע על אופן הטיפול, הצורך בניתוח ושיטת הניתוח.
בחירת המנתח
בחירת המנתח הוא החלק החשוב ביותר ובלתי נפרד בתהליך לקראת הניתוח. מנתח צריך לשדר מקצועיות ואמון בעיני המטופל. ה"כימיה" בין המטופל למטפל משפר תוצאות מכוון שזרם המידע לפני ואחרי הניתוח תלוי במידה רבה בקשר בניהם.
הכנה לקראת הניתוח
לכל ניתוח נדרשת הכנה ספציפית. במסגרת ההכנה יועברו למטופל הנחיות והכנות הנדרשות לקראת הניתוח שלו. על המטופל להקפיד לקיים את כל ההנחיות שניתנו לו, לשאול את כל השאלות ולהגיע לניתוח כשהוא מוכן הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטאלית. בחלק מהמקרים על המטופל יהיה לקיים פגישה מקדימה עם מרדים (טרום ניתוח).
תהליך ההחלמה
על מנת שתהליך ההחלמה יהיה מהיר ומוצלח, המטופל נדרש להיות פעיל בתהליך. בסיום הניתוח המטופל יקבל הנחיות מדויקות ומפורטות. הניתוחים שמתבצעים בשיטה לפרוסקופית, תהליך ההחלמה בדרך כלל הוא מהיר וקל יותר. יחד עם זאת יש לציין כי ההתאוששות מהניתוח תהיה מלווה לרוב ב"אי נוחות" ואו כאבים אשר ניתנים להקלה באמצעות משככי כאבים. כיום, ברוב הניתוחים משתמשים בתפרים נמסים, לכן לא בכל ניתוח נדרש תהליך של הוצאת תפרים.
לאחר הניתוח מראה וצבע הצלקת ישתנו במהלך השנה הראשונה. חשיפה לשמש עלול לגרום גוון שונה מהעור מסביב. לכן, מומלץ להימנע מחשיפה לשמש של הצלקת בשנה הראשונה. ניתן לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי. מומלץ לחזור לפעיליות בסיסית כדוגמת הליכה ופעילות לא מאומצת בבית מייד לאחר הניתוח. לחזרה לפעילות ספורטיבית מאומצת יש להתייעץ עם המנתח.
מאמרים קשורים לניתוח
ניתוח המעי הגס | היתרון של הטכניקה הלפרוסקופית
סרטן מעי הגס | הטיפול המולטי-דיציפלינרי (התמחויות שונות) כמפתח לתוצאות הכי טובות
סרטן מעי הגס והרקטום | שכיחות המחלה והחשיבות בסקירה שגרתית
צרו קשר לתיאום פגישת יעוץ
מוזמנים ליצור איתי קשר באחד מן האמצעים הבאים, על מנת שאבדוק כיצד אוכל לסייע עבורכם