תחומי מומחיות
ניתוח כיס המרה
מהו כיס המרה ומדוע לבצע ניתוח לכריתתו?
אחד הניתוחים השכיחים ביותר בכירורגיה כללית הוא ניתוח כריתת כיס המרה. ככלל, מדובר בניתוח המתבצע בשיטה לפרוסקופית ומטרתו לכרות את כיס המרה עקב אבנים הגורמים לתסמינים שונים לדוגמה כאבים, חום, צהבת חסימתית, דלקת בלבלב, פוליפים בתוך כיס מרה ועוד.
כיס המרה הינו איבר הנמצא בבטן ימנית עליונה, בצמוד לכבד, תפקידו העיקרי הוא לאגור מיצי מרה. לאחר הארוחות, כיס המרה מתכווץ ומפריש מרה לתוך מעי דק דרך דרכי מרה. מרה מאפשרת פירוק שומנים בתוך המעי.
למי מיועד הניתוח ולאילו מצבים?
מחלת אבני מרה – מחלה זו נפוצה בכ- 10% מכלל האוכלוסייה ושכיחה יותר בנשים, מעל גיל 40, לאחר הריונות, עם עודף משקל או לאחר ירידה חדה במשקל. חשוב להדגיש, שמחלת אבני מרה יכולה להופיע גם בקרב צעירים וגברים. רוב האנשים עם אבני מרה אינם סובלים מתסמינים, אך כ- 20% מהם עלולים לסבול מסיבוכים לדוגמא דלקת בכיס מרה, חסימת דרכי מרה, דלקת בלבלב או חסימת מעי על רקע אבנים. הבדיקה הטובה ביותר לזיהוי אבנים בכיס המרה היא סונר בטן (אולטרא-סאונד).
לחולים הסובלים מאבנים בכיס המרה, ההמלצה היא לבצע ניתוח לכריתת כיס המרה. ככלל, ניתוח זה מתבצע בשיטה לפרוסקופית, עם סיכוי של עד 5% לעבור לניתוח פתוח במהלך הניתוח, לפי הצורך. לחולים שאינם סובלים מתסמינים על רקע האבנים בכיס המרה, מומלץ לא לכרות את הכיס מרה.
מהם היתרונות של הניתוח דרכי?
יש לי ניסיון רב בניתוחי כיס המרה, ניתוח שאני מבצע באופן שוטף, במצבים שונים.
הובאו לפניכם מספר המלצות נבחרות מהאתר DocAdvisor, הפרטים הוצנעו מטעמים רפואיים
איך זה עובד?
פגישת יעוץ
ישנה חשיבות רבה לפגישת ייעוץ, שבמהלכה יימסר למטופל מידע רלוונטי למקרה שלו, אופציות הטיפול העומדות בפניו, המלצות להמשך טיפול במקרה וכן יתבצע תיאום ציפיות. לעיתים המטופל יתבקש לבצע בדיקות נוספות על מנת שניתן יהיה להגיע לאבחנה מדויקת. תוצאות הבדיקות עשויות להשפיע על אופן הטיפול, הצורך בניתוח ושיטת הניתוח.
בחירת המנתח
בחירת המנתח הוא החלק החשוב ביותר ובלתי נפרד בתהליך לקראת הניתוח. מנתח צריך לשדר מקצועיות ואמון בעיני המטופל. ה"כימיה" בין המטופל למטפל משפר תוצאות מכוון שזרם המידע לפני ואחרי הניתוח תלוי במידה רבה בקשר בניהם.
הכנה לקראת הניתוח
לכל ניתוח נדרשת הכנה ספציפית. במסגרת ההכנה יועברו למטופל הנחיות והכנות הנדרשות לקראת הניתוח שלו. על המטופל להקפיד לקיים את כל ההנחיות שניתנו לו, לשאול את כל השאלות ולהגיע לניתוח כשהוא מוכן הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטאלית. בחלק מהמקרים על המטופל יהיה לקיים פגישה מקדימה עם מרדים (טרום ניתוח).
תהליך ההחלמה
על מנת שתהליך ההחלמה יהיה מהיר ומוצלח, המטופל נדרש להיות פעיל בתהליך. בסיום הניתוח המטופל יקבל הנחיות מדויקות ומפורטות. הניתוחים שמתבצעים בשיטה לפרוסקופית, תהליך ההחלמה בדרך כלל הוא מהיר וקל יותר. יחד עם זאת יש לציין כי ההתאוששות מהניתוח תהיה מלווה לרוב ב"אי נוחות" ואו כאבים אשר ניתנים להקלה באמצעות משככי כאבים. כיום, ברוב הניתוחים משתמשים בתפרים נמסים, לכן לא בכל ניתוח נדרש תהליך של הוצאת תפרים.
לאחר הניתוח מראה וצבע הצלקת ישתנו במהלך השנה הראשונה. חשיפה לשמש עלול לגרום גוון שונה מהעור מסביב. לכן, מומלץ להימנע מחשיפה לשמש של הצלקת בשנה הראשונה. ניתן לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי. מומלץ לחזור לפעיליות בסיסית כדוגמת הליכה ופעילות לא מאומצת בבית מייד לאחר הניתוח. לחזרה לפעילות ספורטיבית מאומצת יש להתייעץ עם המנתח.
מאמרים קשורים לניתוח
ניתוח כיס המרה | סיכונים וסיבוכים
ניתוח כיס המרה | התוויה לניתוח
ניתוח כיס המרה בלפרוסקופיה כ"סטנדרט הזהב" לטיפול במחלת אבנים סימפטומטית
צרו קשר לתיאום פגישת יעוץ
מוזמנים ליצור איתי קשר באחד מן האמצעים הבאים, על מנת שאבדוק כיצד אוכל לסייע עבורכם