תחומי מומחיות
ניתוח בקע
מהו בקע וכיצד מטפלים בו?
בקע הינו מעבר של תוכן מחלל הבטן דרך פגם בדופן הבטן או דרך פגם בסרעפת. ישנן סוגים וגישות שונות לתיקון בקעים. שיטות הניתוח יכולות להתבצע הן בשיטה לפרוסקופית והן בשיטה פתוחה. ההחלטה לניתוח, נקבעת בשיתוף עם המטופל, תוך התחשבות בסוג הבקע והמאפיינים של המטופל כגון גיל, מין, משקל, היסטוריה רפואית וכירורגית.
הבקע השכיח ביותר, בכלל האוכלוסייה, הוא בקע מפשעתי. בקעים נוספים הקיימים הם: בקע טבורי, בקע פמורלי, בקע אפיגסטרי, בקעים בצלקות ניתוחיות, בקע סרעפתי ועוד. לבקעים אין החלמה ספונטאנית ויש להם נטייה לגדול. הסיכון העיקרי בבקעים בדופן הבטן הוא כליאה של הבקע והפיכתו לבקע כלוא. כאשר מדובר בבקע המלווה בתסמינים כגון כאבים, אי נוחות, חסימות מעי חולפות ועוד, מומלץ לנתח ולתקן את הבקע. בקעים שאינם גורמים לתסמינים, כאמור, הם בעלי סיכוי נמוך לכליאה, אך הסיכוי תמיד קיים, לכן מומלצת התייעצות כירורגית. הטיפול היחיד לבקע הוא בהתערבות כירורגית (ניתוח).
סוג נוסף של בקע (שלא בדופן הבטן) הוא בקע סרעפתי. במקרה זה, הבקע שנוצר בסרעפת, מאפשר מעבר של תוכן מהקיבה לוושט. סוגים שונים של בקעים בסרעפת מצריכים טיפולים או התערבויות כירורגיות שונות בהתאם לסוג הבקע ובהתאם לתסמינים. ברוב התסמינים של הבקע הסרעפתי, ניתן לטפל בלי צורך בהתערבות כירורגית.
למי מיועד הניתוח ולאילו מצבים?
ניתוח בקע יכול להיות ניתוח אלקטיבי אשר תוכנן מראש או ניתוח דחוף. ניתוח מתוכנן מיועד לאנשים עם בקע המלווה בתסמינים חולפים, למשל כאב, אי נוחות או לחץ מקומי.
בנוסף, ישנם בקעים ללא התסמינים האלו, אך הם בקעים הנוטים לגדול ועדיף לנתח אותם לפני שהבקע הופך להיות גדול מידי וכך גם הניתוח. ניתוח דחוף מיועד לאנשים הסובלים מבקע "כלוא". בקע "כלוא" הינו מצב חרום, שקורה באופן פתאומי ודורש התערבות כירורגית מיידית.
בקע "כלוא" מתרחש כאשר תוכן יוצא דרך הבקע, נתפס ולא חוזר לתוך חלל הבטן, דבר המהווה סכנת נמק לאיבר המעורב (מעי, שלפוחית השתן, שחלה, תוספתן וכו').
מהם היתרונות של הניתוח דרכי?
יש לי ניסיון רב בניתוחי בקעים בשיטה הפתוחה ובשיטה הלפרוסקופית, באזורים שונים וגדלים שונים. ניסיון זה, מאפשר לי לבחור את הניתוח המתאים ביותר למטופל ולהגיע לתוצאות מצוינות.
הובאו לפניכם מספר המלצות נבחרות מהאתר DocAdvisor, הפרטים הוצנעו מטעמים רפואיים
איך זה עובד?
פגישת יעוץ
ישנה חשיבות רבה לפגישת ייעוץ, שבמהלכה יימסר למטופל מידע רלוונטי למקרה שלו, אופציות הטיפול העומדות בפניו, המלצות להמשך טיפול במקרה וכן יתבצע תיאום ציפיות. לעיתים המטופל יתבקש לבצע בדיקות נוספות על מנת שניתן יהיה להגיע לאבחנה מדויקת. תוצאות הבדיקות עשויות להשפיע על אופן הטיפול, הצורך בניתוח ושיטת הניתוח.
בחירת המנתח
בחירת המנתח הוא החלק החשוב ביותר ובלתי נפרד בתהליך לקראת הניתוח. מנתח צריך לשדר מקצועיות ואמון בעיני המטופל. ה"כימיה" בין המטופל למטפל משפר תוצאות מכוון שזרם המידע לפני ואחרי הניתוח תלוי במידה רבה בקשר בניהם.
הכנה לקראת הניתוח
לכל ניתוח נדרשת הכנה ספציפית. במסגרת ההכנה יועברו למטופל הנחיות והכנות הנדרשות לקראת הניתוח שלו. על המטופל להקפיד לקיים את כל ההנחיות שניתנו לו, לשאול את כל השאלות ולהגיע לניתוח כשהוא מוכן הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטאלית. בחלק מהמקרים על המטופל יהיה לקיים פגישה מקדימה עם מרדים (טרום ניתוח).
תהליך ההחלמה
על מנת שתהליך ההחלמה יהיה מהיר ומוצלח, המטופל נדרש להיות פעיל בתהליך. בסיום הניתוח המטופל יקבל הנחיות מדויקות ומפורטות. הניתוחים שמתבצעים בשיטה לפרוסקופית, תהליך ההחלמה בדרך כלל הוא מהיר וקל יותר. יחד עם זאת יש לציין כי ההתאוששות מהניתוח תהיה מלווה לרוב ב"אי נוחות" ואו כאבים אשר ניתנים להקלה באמצעות משככי כאבים. כיום, ברוב הניתוחים משתמשים בתפרים נמסים, לכן לא בכל ניתוח נדרש תהליך של הוצאת תפרים.
לאחר הניתוח מראה וצבע הצלקת ישתנו במהלך השנה הראשונה. חשיפה לשמש עלול לגרום גוון שונה מהעור מסביב. לכן, מומלץ להימנע מחשיפה לשמש של הצלקת בשנה הראשונה. ניתן לחזור לפעילות גופנית באופן הדרגתי. מומלץ לחזור לפעיליות בסיסית כדוגמת הליכה ופעילות לא מאומצת בבית מייד לאחר הניתוח. לחזרה לפעילות ספורטיבית מאומצת יש להתייעץ עם המנתח.
מאמרים קשורים לניתוח
ניתוח בקע | למה לנתח בקע בדופן הבטן?
תיקון לפרוסקופי | שיטה עם תוצאות מצוינות והתאוששות טובה יותר
בקע בדופן הבטן | הגדרה ושכיחות
צרו קשר לתיאום פגישת יעוץ
מוזמנים ליצור איתי קשר באחד מן האמצעים הבאים, על מנת שאבדוק כיצד אוכל לסייע עבורכם