מחלת הסרטן דורשת התערבות של לא מעט גורמים – מנתחים, פתולוגים, אונקולוגים ועוד. הטיפול המולטי-דיציפלינרי נחשב כמוביל בתחום שאיתו ניתן להגיע לתוצאות החלמה גבוהות יותר. מדוע וכיצד הטיפול מתבצע? על כך במאמר הבא.
הכירו את הטיפול המולטי-דיציפלינרי
מחלת הסרטן היום מטופלת במגוון דרכים בהתאם לשלב בו נמצא הגידול ועד כמה הוא התפשט לאיברים אחרים, וגם תלוי מעפיינים של הגידול עצמו. בשלבים הראשונים של המחלה, כאשר הגידול אובחן כסרטני אך עוד לא התפשט מעבר לשלבים הראשונים, יתכן כי טיפול כירורגי בלבד יספיק על מנת להסיר את הגידול. אך בשלבים המתקדמים יותר, הטיפול בסרטן יצריך טיפולים נוספים כגון הקרנות ותרופות כימותרפיות, ביולוגיות ואימונולוגיות.
כאשר מדובר בשלב מתקדם של המחלה, ההיערכות אל הניתוחים והטיפולים האונקולוגים צריכים להתבצע בכובד ראש. דעת הרופא הישיר של המטופל לא תספיק במצב הזה משום שמעורבות כאן מחלקות שונות ורופאים שונים. טיפול שיצליח לנצח את מחלת הסרטן צריך לשלב את דרכי הטיפול המותאמים לחולה, בשיקול הדעת של כל אחד מהצדדים המעורבים.
בעבור זה נוצרה הגישה המולטי-דיציפלינרית. באמצעותה נאספים כל הרופאים המטפלים בחולה ומחליטים על דרך הטיפול המתאימה ביותר עבור המטופל. הפגישות הללו מאפשרות שיתוף פעולה ביניהם (כירורג, רופא הרנטגן, האונקולוג ופתולוג) וקבלת החלטות מדויקות יותר בהתאם למצב המטופל.
האם הטיפול באמת עובד?
טיפול בשיטה כזו הוכח כמשפיע באופן משמעותי על אחוזי ההחלמה וההישרדות ממחלת הסרטן. במחקרים לבדיקת ההשפעה של הטיפול, דוחות הפתולוגיה היו מדויקים יותר וההמלצות וההחלטות שהתקבלו היו יעילות יותר לאחר אבחון של כל אחד מהמשתתפים.
מעבר להחלטות הקליניות ותוצאות הטיפולים, החוויה שהמטופל עובר בטיפול מולטי-דיציפלינרי היא טובה הרבה יותר מטיפולים יחידניים. חווית הטיפול של חולי הסרטן השתפרה לאחר שהוכנסה הגישה הטיפולית הזו, כך שתוכלו להיות בטוחים כי טיפול רב תחומי לא יפגע בחוויית הטיפול שלכם אלא להפך – רק ישפר אותה.