ניתוח הוא ללא ספק אחד מהאירועים הפולשניים ביותר שאפשר לעבור. צלקות, תופעות לוואי ושעות של הרדמה כללית הן לא החוויה הכי נעימה שתחוו בחיים, אך יתכן כי דווקא זה יהיה הדבר שיציל את חייכם.
ניתוח להסרת הגידול
מטרת הניתוח לכריתת הגידול במעי הגס היא להסיר את הגידול כולל הרקמה הבריאה מסביבו, כלי הדם העיקריים והכלים הלימפתיים של אזורי המעי הגס והרקטום המעורבים. את הניתוח ניתן לבצע באמצעות 3 טכניקות כירורגיות: הטכניקה הפתוחה, הטכניקה הרובוטית וניתוח בטכניקה הלפרוסקופית.
מדובר בניתוח גדול שיתבצע בהרדמה כללית למשך מספר שעות ודורש מספר ימי אשפוז לאחריו. חשוב להדגיש שבהתאוששות של המטופל מעורבים גורמים נוספים קשורים לניתוח כגון כירורג, אונקולוג, פנימאי, רופא רנטגן, אחיות ודיאטנית.
מהי הגישה הלפרוסקופית?
הטכניקה הלפרוסקופית הינה השיטה המובילה לביצוע ניתוחים מורכבים במינימום צלקות וסיכוני זיהום. מדובר בשיטה חדשה יחסית, בה באמצעות מספר חתכים זעירים בבטן, מוחדרת מצלמה זעירה וכלים ניתוחיים זעירים להסרת הגידול. המצלמה משדרת לרופא את התמונה ולפיו הוא יכול לגשת ולהסיר את האזורים הבעייתיים.
בניגוד לניתוח בטכניקה פתוחה, בה המנותח יוצא עם צלקת גדולה יותר ולא אסתטית במיוחד לאורך הבטן, בניתוח לפרוסקופי הצלקות יהיו זעירות ואסתטיות יותר. יתרון נוסף הוא כי האשפוז לאחר הניתוח יהיה קצר הרבה יותר מאשר הגישה הפתוחה. במחקרים מסוימים אף נמצא כי תוצאות הניתוח לטווח ארוך זהות לניתוח בגישה הפתוחה, המסורתית. כך שתוכלו להרוויח את יתרונות הגישה הלפרוסקופית ולקבל תוצאות זהות לניתוח בטכניקה הפתוחה.
יתרונות נוספים של הטכניקה הם: ירידה בכאבים, שיפור בתפקוד האיברים לאחר הניתוח, שכיחות נמוכה יותר של זיהום בפצעים, ופחות הדבקות בבטן בטווח הקצר והארוך. כל זאת משום שהשיטה הזו נחשבת להכי פחות פולשנית וכל הניתוח מתבצע בדיוק וביעילות רבה יותר.
ומה עם הטכניקה הרובוטית?
לפי מחקר Rollar אין הבדל משמעותי בין ניתוח בטכניקה הרובוטית לבין הלפרוסקופית בניתוחי מעי גס, כך שבפועל עדיף להיצמד לשיטה הלפרוסקופית המקובלת ולהנות מזמן ניתוח והתאוששות מהיר, צלקות זעירות וניתוח יעיל ובטוח שיסיר לכם את הגידול.